lørdag 28. august 2010

Senasajonell 5. plass til Knut Ole i Tjørn!!


Det er fristende å kalle det sensasjonelt hvertfall. For i en alder av 36år kjørte han sin første triathlon i Holmestrand i mai. Han har bare blitt bedre og bedre i løpet av sommeren. I dag kjørte han sin første halve Ironman (1,9km svøm-90km sykkel - 21km løp). Og det var bare de svenske proffene som slo han!

Tjørn HIM er på få år blitt et stort stevne i Sverige med nærmer 300 deltakere. Og med 10.000kr i førstepremie var de beste svenskene på distansen på plass. Med Bjørn Andersson i spissen betyr det verdensklasse på en god dag. Og det hadde Bjørn idag. Han ledet opp av vannet, og økte den ledelsen med over 10min på sykkeldelen. Han holdt denne ledelsen på løp og vant til slutt på 3.44 (19:45-2:00 - 1:22)

Knut Ole og Espen holdt følge 1 runde i vannet, men Knut Ole hadde en liten luke etter runde 2. Espen tok igjen noe av det tapte i skiftesonen, men ikke nok til å få kontakt ut på sykkel. De to holdt ganske lik fart til halveis på sykkelen, men Knut Ole forserte bare i feltet idag og hadde nesten 5min ledelse på Espen ut på løp.

Der fortsatte han råkjøret og tok igjen fler og fler. Løpetid på 1.25, med Johann Lundin som beste man på 1.20, var utrolig sterkt. Dermed kom han seg helt opp på 5.plass med tiden 4.06!

Foran var bare Bjørn Andersson, Ted Ås, Johann Lundin og Pasi Salonen! Hvertfall 3 av disse driver triathlon på heltid, og har merittlister å skryte av. Utrolig sterkt av Knut Ole, som tydeligvis blir bedre jo lenger distansen er. Vi gleder oss til Ironman Austria neste år:-)

Espen fikk også til et bra løp, og ble nummer 13 på 4.22. Syklet jevnt og bra, og hadde endelig bra bein å løpe med. 4.22 er det nest raskeste hannoen gang har kjørt på denne distansen, så det var en solid sesongavsluttning.

Det var en flott Team BK Triathlon - Ridley dag på den svenske vestkysten:-)

Resultater:http://apps.svensktriathlon.org/competitionresults.asp?type=details&competition_id=333&language=1
Masse bilder her: http://picasaweb.google.com/thoreplass/TjRnTriathlon2010##

1 kommentar:

  1. Hei Espen!
    Sitter hjemme med sår hals og støle armer etter årets første rulleskiøkt med BK ski. Takk for skryt og motiverende ord! Lover herved å snart starte treningen til neste sesong slik at laget kan bli enda litt bedre til neste år!

    SvarSlett